הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג הודו טחון
1 בצל קצוץ מטוגן
3 שיני שום כתושות
פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
2-3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כורכום
א.מרק עוף
3 תפו"א בינוניים
1 פלפל אדום
5 שיני שום פרוסות
לרוטב:
1 כוס מים
2 כפות א.מרק בצל
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה או 1-2 כפות פטרוזיליה יבשה
אופן ההכנה
להכנת הקציצות: לשים את הבשר בקערה, להוסיף בצל, שום, פטרוזיליה, ביצה, פירורי לחם
ותבלינים, לערבב, ליצור קציצות שטוחות ולטגן מכל צד כדקה (לא יותר, אח"כ הקציצות
נאפות בתנור)
לקלוף את תפו"א ולחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ, לחתוך את הפלפל האדום לרצועות, לסדר
בתבנית אפיה את פרוסות תפו"א, הפלפל ופרוסות השום, ליצוק מעל מעט שמן זית , לבזוק
מלח ופלפל שחור גרוס. מעל הירקות לסדר את הקציצות.
לערבב את חומרי הרוטב בקערה קטנה וליצוק על הקציצות והירקות.
להכניס לתנור ולאפות בחום 200°c כ-20 דקות. להפוך את הקציצות , להמשיך
לאפות עוד 20 דקות. לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד שתפו"א מוכנים. בערך עוד
½ שעה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון