הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוח אדמה מבושל (כ-150 גרם) קלוף ומגורד דק.
1 גזר (כ-100 גרם) מקולף ומגורד דק.
1 קישוא (כ-150 גרם) קלוף ומגורד דק.
1 קטע כרשה (כ-150 גרם מן החלק הלבן) חתוך לפרוסות דקות
2 כפות שמן זית
2 ביצים
½ פיתה מושרית במים וסחוטה היטב.
1 ק"ג תחתון הודו טחון (שוק מפורק מכיל גידים רבים- מומלץ לנקותם לפני הטחינה).
מלח
פלפל
שמן קנולה לטיגון הקציצות.
אופן ההכנה
תפוח אדמה, גזר וקישוא לגרד דק על פומפייה. לפרוס קטע הכרשה לפרוסות דקות ולהשחים מעט במחבת , עם 2 כפות שמן זית, תוך ערבוב. להסיר מן האש ולערבב את הירקות עם הכרשה המטוגנת ולהוסיף 2 ביצים טרופות. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב (הכי טוב בידיים נקיות ורטובות).
להכניס למקרר למשך ½ שעה.
לחמם שמן קנולה במחבת רחבה, ליצור קציצות בידיים רטובות ולטגן כ-3 דקות מכל צד על אש בינונית.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון