חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות הודו עם שעועית לוביה מרוסקת ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות הודו עם שעועית לוביה מרוסקת ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג בשר הודו אדום טחון
150-200 גרם שעועית לוביה יבשה שהושרתה לילה ובושלה כשעתיים במי מלח
חצי בצל קצוץ דק
חצי בצל פרוס דק
2 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוצה גס
1 כוס אורז מבושל (שאריות מיום או יומיים קודם זה מספק בהחלט)
מעט פלפל חריף קצוץ
חצי כפית תבלין קייג'ון
חצי כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח
1 ביצה
מים
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מועכים את השעועית המבושלת בעזרת כף ומעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון, הביצה, האורז, המלח, הקייג'ון, הפפריקה, שן שום אחת, הפלפל החריף והבצל הקצוץ. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
בסיר מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות את הבצל הפרוס עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום הנותר ומערבבים. מוסיפים מים כדי שליש גובה הסיר ואת רסק העגבניות. מערבבים היטב ומביאים כדי רתיחה. מוסיפים את הפטרוזיליה ושוב מערבבים. צרים קציצות בעזרת ידיים רטובות מתערובת הבשר ומניחים בצורה מסודרת בסיר. ניתן בהחלט להניח ביותר משכבה אחת אך רק (!) אחרי ששכבה קודמת התבשלה לה כשתיים שלוש דקות (שלא יידבקו).
מבשלים כך על אש נמוכה כחצי שעה עם מכסה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון