הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג בשר הודו אדום טחון
150-200 גרם שעועית לוביה יבשה שהושרתה לילה ובושלה כשעתיים במי מלח
חצי בצל קצוץ דק
חצי בצל פרוס דק
2 שיני שום קצוצות
חופן פטרוזיליה קצוצה גס
1 כוס אורז מבושל (שאריות מיום או יומיים קודם זה מספק בהחלט)
מעט פלפל חריף קצוץ
חצי כפית תבלין קייג'ון
חצי כפית פפריקה חריפה
1 כפית מלח
1 ביצה
מים
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מועכים את השעועית המבושלת בעזרת כף ומעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון, הביצה, האורז, המלח, הקייג'ון, הפפריקה, שן שום אחת, הפלפל החריף והבצל הקצוץ. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
בסיר מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות את הבצל הפרוס עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום הנותר ומערבבים. מוסיפים מים כדי שליש גובה הסיר ואת רסק העגבניות. מערבבים היטב ומביאים כדי רתיחה. מוסיפים את הפטרוזיליה ושוב מערבבים. צרים קציצות בעזרת ידיים רטובות מתערובת הבשר ומניחים בצורה מסודרת בסיר. ניתן בהחלט להניח ביותר משכבה אחת אך רק (!) אחרי ששכבה קודמת התבשלה לה כשתיים שלוש דקות (שלא יידבקו).
מבשלים כך על אש נמוכה כחצי שעה עם מכסה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון