הוראות הכנה
מרכיבים
2 קופסאות שימורי טונה במים (מסוננות)
1-קופסא שימורי טונה בשמן צמחי (מסוננת)
1 יחי' תפוח אדמה בינוני, מבושל ומגורר דק בפומפיה
2 יחי' גזר מגוררים דק בפומפיה
1 יחי' בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות מאד (או לחילופין-מגורר)
2 שיני שום כתושות
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (עלים בלבד)
2 ביצים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
יוצקים לקערה :
את תכולת קופסאות הטונה, ואת כל שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם (אפשר ורצוי לטעום את הבלילה).
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומאפסנים במקרר לשעה לפחות.
מחממים תנור במצב גריל עליון (עדיף טורבו) לחום של 225°c..
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. עדיף, על מנת שהנייר לא ייחרך, להרטיב אותו תחילה
בידיים רטובות יוצרים קציצות פחוסות מעט (אני מעדיף בגודל של כדור פינג פונג פחוס)
מכניסים לתנור , לחלק העליון, הקרוב ביותר לגריל ואופים כ-10 דקות או עד להזהבה-השחמה.
מוציאים את התבנית, הופכים את הקציצות לצידן השני ואופים עוד מס' דקות עד להשחמתן.
ניתן להקפיא את הקציצות לשימוש מאוחר יותר. להפשיר בטמפרטורת החדר ולהוסיף חימום למס' שניות במיקרוגל
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון