הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים ל-12 קציצות:
3 קופסאות טונה משומרת (בשמן או במים) מסוננת היטב
1 כוס פירה קר (מתפוח אדמה גדול אחד)
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
1 כף רוטב סויה ימאסה
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן זית
לרוטב:
1 כוס מים מינרליים או מסוננים
2 כפות מיץ לימון
1 כף רוטב סויה ימאסה
מלח
אופן ההכנה
ההכנה:
מכינים את הקציצות ומבשלים: מערבבים את חומרי הקציצות בקערה.
מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
יוצרים 12 קציצות אובליות ופחוסות. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
יוצקים מים למחבת נקייה, מוסיפים מיץ לימון, סויה ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כדקה-שתיים מכל צד, עד שהקציצות מוכנות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון