הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת תערובת הקציצות:
חבילת פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ
מלח
½ ק"ג בשר טחון טרי
פלפל אנגלי
פלפל שחור
כפית כמון
2 ביצים טריות
¼ כוס מים או סודה
3 פרוסות לחם מושרות במים ומפוררות
להכנת תפוחי האדמה:
5 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לאורכם לפרוסות עבות.
שמן זית
מעט מלח
להרכבת המנה:
2 עגבניות בינוניות פרוסות
פלפל חריף פרוס
קיסמי שיניים
אופן ההכנה
מניחים את תפוחי האדמה בתבנית, מזלפים מעל מעט שמן זית ומלח ואופים בתנור כחצי שעה ב-180°c, עד שתפוחי האדמה רכים.
מערבבים את מרכיבי הקציצות בקערה נפרדת ומניחים במקרר לכ-20 דקות. יוצרים מתערובת הבשר כדורים גדולים ומניחים מעל פרוסות תפוחי האדמה האפויים. על הבשר מניחים פרוסת עגבניה ופרוסת פלפל ומהדקים למקום בעזרת קיסם. מכניסים לתנור ל-½ שעה ב-180°.
מקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון