הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב:
3 כפות שמן תירס
5 שיני שום חצויות
1 פלפל ירוק חריף חצוי לאורכו
3 פלפלים מתוקים יבשים, נקיים מזרעים וקרועים לפיסות
½1 ליטר מים רותחים
צרור גדול כוסברה קצוצה
½ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
½ כף מלח
2 כוסות גרגירי חומוס (שהושרו במשך הלילה), רצוי קלופים
לקציצות:
500 גרם בשר כבש טחון עם מעט שומן
1 בצל גדול קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות גס
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
חופן כוסברה קצוצה דק
1 כפית כמון טחון
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט מגורר
½ כף מלח
5 כפות שמן זית
סולת
3 חלבונים
4 שיני שום פרוסות
אופן ההכנה
1. תחילה הרוטב: מטגנים בסיר רחב בשמן חם, את השום, עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים, קודם החריף ואחריו היבש, ומטגנים 4-5 דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את הכוסברה, התבלינים והחומוס, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה חצי שעה.
2. ועכשיו הקציצות:מניחים את חומרי הקציצות בקערה, ללא שמן הזית, הסולת, החלבונים ושיני השום הפרוסות. מערבבים היטב בידיים. מעצבים קציצות שטוחות בידיים לחות.
3. טורפים את החלבונים בקערה קטנה עד לקבלת קצף אוורירי.
4. מחממים שמן זית במחבת רחבה,טובלים את הקציצות בחלבון, ומיד בסולת, ומטגנים קלות משני הצדדים. מעבירים לסיר הרוטב.
מוסיפים את שיני השום הפרוסות למחבת בו טוגנו הקציצות, ומטגנים להזהבה. מוסיפים לסיר, מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים עוד כחצי שעה. מגישים חם.
מגיש:
מקור: השף רפי כהן
שתף את המתכון