הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם בקר טחון
1 ק"ג כרישה
3 ביצים
3 כפות קמח מצה
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. קוצצים גס את הכרישות (חלק לבן וירוק בהיר בלבד. מהירוק הכהה
נפטרים) ומרתיחים בסיר עם הרבה מי מלח למשך 20 דקות.
2. מסננים, מעבירים למעבד מזון ומרסקים בפולסים קצרים עד שהכרישה
טחונה אבל לא הופכת למחית. מוציאים לקערה וסוחטים היטב-היטב-
היטב בידיים.
3. מחזירים את הכרישה הסחוטה לקערה ומוסיפים את הביצים והתבלינים.
מערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, כף אחרי כף, רק עד שהתערובת
מסמיכה מספיק להכנת קציצות קטנות ושטוחות.
4. מגלגלים את הקציצות בעוד קמח מצה ומטגנים משני הצדדים. מגישים
חם או קר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון