חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות כרישה (פראסה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות כרישה (פראסה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 כפות שמן קנולה
1/2 2 ק"ג גבעולי כרישה (החלק הלבן) חתוכים גס
2 בצלים גדולים קצוצים
250 גרם בשר בקר טחון
4 ביצים
3 כפות קמח מצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת ומטגנים 2 כוסות מגבעולי הכרישה הקצוצים. מוסיפים בצל ומטגנים
מספר דקות עד להזהבה.
את יתרת הכרישה מבשלים בסיר עם מים כ-25 דקות עד לריכוך מוחלט,מסננים וסוחטים היטב
טוחנים את הכרישה המבושלת עם הבשר במטחנת בשר.מעבירים לקערה,מוסיפים את הכרישה
והבצל המטוגנים ומערבבים. מוסיפים ביצים וקמח מצה,מתבלים במלח ופלפל שחור,ומערבבים
לקבלת עיסה לא דביקה ולא נוזלית. ניתן להוסיף לפי הצורך מעט קמח מצה למיצוק התערובת
או ביצה לדילול.
מחממים במחבת שמן עמוק בגובה 3-4 ס"מ, יוצרים קציצות ומטגנים עד שהן מזהיבות.
מגישים עם פרוסת לימון
מגיש: ronitd
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון