הוראות הכנה
מרכיבים
4-5 כפות שמן קנולה
1/2 2 ק"ג גבעולי כרישה (החלק הלבן) חתוכים גס
2 בצלים גדולים קצוצים
250 גרם בשר בקר טחון
4 ביצים
3 כפות קמח מצה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת ומטגנים 2 כוסות מגבעולי הכרישה הקצוצים. מוסיפים בצל ומטגנים
מספר דקות עד להזהבה.
את יתרת הכרישה מבשלים בסיר עם מים כ-25 דקות עד לריכוך מוחלט,מסננים וסוחטים היטב
טוחנים את הכרישה המבושלת עם הבשר במטחנת בשר.מעבירים לקערה,מוסיפים את הכרישה
והבצל המטוגנים ומערבבים. מוסיפים ביצים וקמח מצה,מתבלים במלח ופלפל שחור,ומערבבים
לקבלת עיסה לא דביקה ולא נוזלית. ניתן להוסיף לפי הצורך מעט קמח מצה למיצוק התערובת
או ביצה לדילול.
מחממים במחבת שמן עמוק בגובה 3-4 ס"מ, יוצרים קציצות ומטגנים עד שהן מזהיבות.
מגישים עם פרוסת לימון
מגיש:
מקור: רות אוליבר
שתף את המתכון