הוראות הכנה
מרכיבים
600 ג"ר צוואר בקר טחון
200 ג"ר חזה הודו/עוף טחון
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם או 4 פרוסות לחם עבות ללא הקרום שרויות במים שנססחטו
3-4 כפות שמן זית
2 כפית מלח בישול
11/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית שום כתוש
(אופציונלי 1 כוס פטרוזיליה או כוסברה )
1 בקבוק צילי מתוק
3 כפות ריבת תפוז
1 כוס מים
אופן ההכנה
לקציצות
1.בקערה לשים את כל החומרים ביחד עד לקבלת עיסה אחידה.
2.מניחים את הקערה עם הבשר לשעה לאיחוד והתפחה (לא במקרר)
3.מכינים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על תבנית עם נייר אפיה ושולחים להקפאה של 4 שעות לפחות
4.בקערה מערבבים את הרוטב שכולל 1 בקבוק צילי, 3 כפות ריבת תפוז ומערבבים בכוס מים
5. מכניסים את חומרי הרוטב לסיר הבישול האיטי ומפעילים על מקסימום לכשעה לאחר כשעה מוסיפים פנימה את קציצות הבשר מערבבים מעט וממשיכים לבשל על אש גבוהה 4 שעות לפחות עד שהרוטב מסמיך היטב בדרך (מערבבים בעדינות כל שעה )
6. פותחים את מיכסה הסיר כ 30 דקות לפני גמר הבישול להסמכת הרוטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון