חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות עוף בגרגרי כוסברה ודלעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות עוף בגרגרי כוסברה ודלעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1 ק"ג שווארמה פרגיות, טחון
1 כוס פירורי לחם מלא (לחם מקמח מלא, ללא הקרום, מרוסק במעבד המזון)
1בצל, מגורר
1 קולורבי, קלוף ומגורר דק
מלח, פלפל
לרוטב הבישול:
2 כפות שמן זית
1 כרישה, החלק הלבן בלבד, פרוסות דק
4 שיני שום, קצוצות גס
2 כפות גרגרי כוסברה
750 גרם דלעת, קלופה וקצוצה גס
6 עגבניות, קלופות וקצוצות גס
1 כוס עדשים אדומות, שטופות היטב ומסוננות
מלח, פלפל
אורז מלא מבושל
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, עד שמתקבלת תערובת לחה ואחידה. שומרים במקרר, מכוסה למשך שעה.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב, מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים על להבה בינונית-חלשה, עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים לסיר את גרגרי הכוסברה ומערבבים דקה. מוסיפים את הדלעת, העגבניות והעדשים, מתבלים מעט במלח ופלפל ויוצקים פנימה מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מבשלים מכוסה כ-30 דקות ומערבבים כדי לפרק את הירקות לרוטב. מחלישים את הלהבה.
3. יוצרים מתערובת הפרגיות כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים בנוזל החם שבסיר. מגבירים את הלהבה, כך שהנוזלים יבעבעו קלות, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה חלשה כ-30 דקות, או עד שהקציצות מתבשלות לגמרי וסופגות את הטעמים. מגישים עם אורז מלא.
מגיש: קיבי
מקור: איילת ליטוביץ
שתף את המתכון