הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1 ק"ג שווארמה פרגיות, טחון
1 כוס פירורי לחם מלא (לחם מקמח מלא, ללא הקרום, מרוסק במעבד המזון)
1בצל, מגורר
1 קולורבי, קלוף ומגורר דק
מלח, פלפל
לרוטב הבישול:
2 כפות שמן זית
1 כרישה, החלק הלבן בלבד, פרוסות דק
4 שיני שום, קצוצות גס
2 כפות גרגרי כוסברה
750 גרם דלעת, קלופה וקצוצה גס
6 עגבניות, קלופות וקצוצות גס
1 כוס עדשים אדומות, שטופות היטב ומסוננות
מלח, פלפל
אורז מלא מבושל
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, עד שמתקבלת תערובת לחה ואחידה. שומרים במקרר, מכוסה למשך שעה.
2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ורחב, מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים על להבה בינונית-חלשה, עד שהכרישה הופכת שקופה. מוסיפים לסיר את גרגרי הכוסברה ומערבבים דקה. מוסיפים את הדלעת, העגבניות והעדשים, מתבלים מעט במלח ופלפל ויוצקים פנימה מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מבשלים מכוסה כ-30 דקות ומערבבים כדי לפרק את הירקות לרוטב. מחלישים את הלהבה.
3. יוצרים מתערובת הפרגיות כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומניחים בנוזל החם שבסיר. מגבירים את הלהבה, כך שהנוזלים יבעבעו קלות, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה חלשה כ-30 דקות, או עד שהקציצות מתבשלות לגמרי וסופגות את הטעמים. מגישים עם אורז מלא.
מגיש:
מקור: איילת ליטוביץ
שתף את המתכון