הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג עוף טחון
1 ביצה
2 פרוסות לחם זיתים רטובות ומפוררות (ללא הקרום)
1 בצלצל שאלוט קצוץ דק מאד
1 שן שום קצוצה דק מאד
½ עגבנייה קלופה וללא גרעינים קצוצה דק מאד
לרוטב: 1 קישוא קצוץ דק מאד
2 גזרים קצוצים דק מאד
2 תפו"א קצוצים דק מאד
3 פלפלים אדומים מיובשים שהושרו חצי שעה במים פושרים
1 בצל פרוס דק
1 שן שום קצוצה דק מאד
3 כפות שמן זית
½1 כפיות מלח
¾ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצה. יוצרים מהתערובת כדורים (קציצות) ומניחים בצד עד להשלמת הכנת הרוטב.
מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הקישואים ומאדים יחד כדקה נוספת תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים ביחד עוד דקה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים יחד עוד דקה. מוסיפים את הפלפלים האדומים ביחד עם נוזלי ההשריה. מוסיפים עוד כחצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את הקציצות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כך כעשרים וחמש דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון