הוראות הכנה
מרכיבים
½ דלורית גדולה קלופה ומרוקנת מגרעינים וחתוכה גס (או דלעת רגילה במשקל דומה - קלופה)
30 גר שורש גיינגיר קלוף 1 חתיכה באורך 3 ס"מ ובעובי 2 ס"מ
2 שיני שום קלופות
2 גבעולי בצל ירוק מופרדים לחלק הירוק והלבן ? או עירית + בצל לבן קטן
500 ג? חזה עוף טחון
40 גר (1/3 כוס) פירורי לחם/ פרורי מצה
2 כפות רוטב סויה
¼ כפית מלח
פלפל שחור גרוס
שמן קנולה לטיגון
לרוטב תאילנדי מהיר:
1/4 כוס רוטב סויה
¼ כוס מיץ לימון
1 כף חומץ אורז
אופן ההכנה
לקציצות:
1. טוחנים דלורית, ג?ינג?ר, שום ואת החלק הלבן של הבצל הירוק במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. את החלק הירוק של הבצל חותכים לחתיכות באורך של ס"מ.
2. מניחים את חזה העוף הטחון בקערה עם פירורי הלחם, החתיכות של הבצל ירוק ומוסיפים את תערובת הדלורית הטחונה. מתבלים בסויה, מלח, ופלפל ומערבבים היטב. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
3. יוצרים קציצות שטוחות בקוטר 4 ס"מ. מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה ומטגנים את הקציצות כ-2 דקות מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
4. מכינים את רוטב הפונזו על ידי עירבוב כל מרכיביו בקערית, ומגישים לצד הקציצות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון