הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות העוף:
6 עלי מנגולד, קצוצים גס וללא הגבעולים
1 כוס עלי תרד, קצוצים גס
2 כפות שמן זית
500 גרם בשר פרגיות טחון, ללא עור (גם חזה עוף עובד נפלא)
צרור פטרוזיליה
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1 תפוח אדמה בינוני, מגורר היטב בפומפייה גסה
2 ביצים
1 שן שום, כתושה
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
מלח שולחן
פלפל שחור
לרוטב:
1 מיץ מלימון טרי בינוני
4 כוסות מים
3 גבעולי סלרי, קצוצים
1 כף בזיליקום טרי, קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כוסברה, קצוצה
1 כפית קצח
1 כפית שומשום
? כפית כורכום
2 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן
1 כף קורנפלור
לרוטב:
1 מיץ מלימון טרי בינוני
4 כוסות מים
3 גבעולי סלרי, קצוצים
1 כף בזיליקום טרי, קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כוסברה, קצוצה
1 כפית קצח
1 כפית שומשום
? כפית כורכום
2 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן
1 כף קורנפלור
לרוטב:
1 מיץ מלימון טרי בינוני
4 כוסות מים
3 גבעולי סלרי, קצוצים
1 כף בזיליקום טרי, קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית כוסברה, קצוצה
1 כפית קצח
1 כפית שומשום
? כפית כורכום
2 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
קורט פלפל לבן
1 כף קורנפלור
אופן ההכנה
במחבת גדולה על אש בינונית מקפיצים את המנגולד והתרד הקצוצים בשמן הזית, עד אשר הם מתרככים מעט (3-4 דקות).
מורידים מן האש ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
יוצרים קציצות בינוניות מן התערובת ומניחים על מגש.
בסיר רחב או מחבת גדולה ועמוקה מבשלים את כל מרכיבי הרוטב, מביאים לרתיחה ומנמחים את האש ללהבה נמוכה.
מכניסים את הקציצות אל הרוטב ומבשלים כ-20 דקות ללא מכסה.
מורידים מן האש, מערבבים מעט בעדינות בעזרת כף עץ ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון