הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר או עגל טרי
1 ביצה
2 פרוסות לחם שרוי במים או חלה
1 בצל קצוץ דק מאוד
4 שיני שום קטוש
מלח
פלפל שחור
אפשר להוסיף פרורי לחם או מצה במידה והעיסה רטובה מידי.
לרוטב :
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
½ כוס שמן קנולה או מרגרינה
5-6 שיני שום קטוש
2 כפות קמח לבן
פלפל שחור
מלח
3 עלי דפנה
פלפל אנגלי טחון או גרגרים.
1 כוס מרק עוף או קוביה אבקת מרק לערבב עם המים.
מים לכיסוי הקציצות
אופן ההכנה
לערבב את חומרי הבשר לתערובת אחידה לטעום ולשפר את הטעם . להכניס למקרר
להכנת הרוטב:
לחמם את השמן בסיר רחב עם מכסה
לטגן את הבצל עד רק עד שיצא שקוף , בקערה לערבב את הקמח עם המלח והפלפל השחור
להוריד את הסיר מהאש לערבב עם השמן והבצל ולהחזיר לאש לערבב עד שהקמח משחים
קלות להוסיף מיד את הכוס מרק עוף והמים לאט לאט (כחצי מהסיר) להוסיף את שאר המרכיבים ולהרתיח את המים
להכין כדורים עגולים בגודל של כדור טניס לפחות. כשהרוטב רותח להכניס לאט לאט
את הכדורים לסיר לחכות לרתיחה שניה ולהקטין את האש להמשיך לבשל עוד כחצי שעה
עם סיר מכוסה חלקית עד שהרוטב יצטמצם לחצי במידת הצורך להוסיף מים רותחים בלבד . לטעום להוסיף תבלינים לפי הצורך.
מגיש:
מקור: רומני
שתף את המתכון