חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות "קלופס" רומני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לרוטב אפשר להכניס גם קופסא של פיטריות חתוכות לפרוסות דקות. br
קציצות "קלופס" רומני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לרוטב אפשר להכניס גם קופסא של פיטריות חתוכות לפרוסות דקות. br
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר או עגל טרי
1 ביצה
2 פרוסות לחם שרוי במים או חלה
1 בצל קצוץ דק מאוד
4 שיני שום קטוש
מלח
פלפל שחור
אפשר להוסיף פרורי לחם או מצה במידה והעיסה רטובה מידי.
לרוטב :
1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
½ כוס שמן קנולה או מרגרינה
5-6 שיני שום קטוש
2 כפות קמח לבן
פלפל שחור
מלח
3 עלי דפנה
פלפל אנגלי טחון או גרגרים.
1 כוס מרק עוף או קוביה אבקת מרק לערבב עם המים.
מים לכיסוי הקציצות
אופן ההכנה
לערבב את חומרי הבשר לתערובת אחידה לטעום ולשפר את הטעם . להכניס למקרר
להכנת הרוטב:
לחמם את השמן בסיר רחב עם מכסה
לטגן את הבצל עד רק עד שיצא שקוף , בקערה לערבב את הקמח עם המלח והפלפל השחור
להוריד את הסיר מהאש לערבב עם השמן והבצל ולהחזיר לאש לערבב עד שהקמח משחים
קלות להוסיף מיד את הכוס מרק עוף והמים לאט לאט (כחצי מהסיר) להוסיף את שאר המרכיבים ולהרתיח את המים
להכין כדורים עגולים בגודל של כדור טניס לפחות. כשהרוטב רותח להכניס לאט לאט
את הכדורים לסיר לחכות לרתיחה שניה ולהקטין את האש להמשיך לבשל עוד כחצי שעה
עם סיר מכוסה חלקית עד שהרוטב יצטמצם לחצי במידת הצורך להוסיף מים רותחים בלבד . לטעום להוסיף תבלינים לפי הצורך.
מגיש: shoshig
מקור: רומני
שתף את המתכון