הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם בשר מס' 5 (או 6 )
1 תפוח אדמה בינוני- מבושל וקלוף
2 פרוסות לחם כפרי
1 בצל בינוני
1 ביצה
1 כפית תבלין "מעורב ירושלמי"
1/2 כוס פטרוזיליה (עלים קצוצים דק)
1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס מי סודה (לא אבקת סודה לשתיה!)
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
לנקות את הבשר משומנים מיותרים ועור.(אם קפוא- להפשיר לילה קודם במקרר) לחתוך לפרוסות בעובי של 2 -3 ס"מ בערך ,לטחון במכונת בשר טחינה גסה. לקלף ולחתוך בצל לקטעים גדולים ולטחון אחרי הבשר.לטחון את תפוח האדמה המבושל , להשרות את הלחם במים עד שנרטב. להוציא ולסחוט היטב ביד. לטחון אחרי תפוח האדמה.
להעביר את החמרים הטחונים לקערת המערבל ולהוסיף את שאר המרכיבים (חוץ ממי הסודה)
לערבל עד קבלת עיסה אחידה , להוסיף את מי הסודה ולערבב עוד מעט עד שהעיסה חלקה.
להעביר למקרר לחצי שעה קרור לספיגת הטעמים.
לחמם שמן המחבת גדולה - כאשר השמן חם - לטגן קציצות 3 דקות מכל צד ,(לכסות את המחבת במכסה כדי למנוע התזה ) עד שמשחימות יפה.
להוציא על צלחת מרופדת בניר סופג ולהניח את הקציצות עליו לכסות בשכבה נוספת של ניר סופג. לחזור על הפעולה עד גמר התערובת (כ-16 יח')
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון