הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
1000 גר' קמח- שטיבל 2
50 גר' שמרים
540 גר' חלב
80 גר' סוכר
10 גר' מלח
20 גר' חמאה מומסת
650 גר' חמאה לקיפול
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מכניסים לקערת המיקסר את החלב, השמרים,הסוכר,המלח הקמח ומערבבים.
2.מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה בזרם דק בציידי הקערה.
3.מערבבים את הבצק ביד לבצק אחיד
4.חורצים על הבצק בסכין איקס X
5.ומכניסים למקרר ל- 30 דקות.
6.לאחר מנוחה של כ- 30 דקות פותחים את הבצק לפי סימן האיקס לפרח ושמים את החמאה לקיפול.
7.מרדדים את הבצק ומקפלים מסובבים את הבצק ומרדדים שוב.
מכניסים למקרר ל- 30 דקות.
8.פותחים את הבצק שוב כשהקיפול כלפי מעלה והפתח בצד ימין
מקפלים ומרדדים שוב. מכניסים למקרר ל- 30 דקות.
9.מוצאים מהמקרר מרדדים את הבצק בצורת מלבן וחותכים משולשים. מגלגלים מהרחב לצר.
10.מורחים ביצה ושמים במקום חמים להתפחה.
11.אופים בחום גבוהה של 190 מעלות כ- 20 דקות בערך.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון