הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
50 ג"ר שמרים
2 כפיות מלח
120 ג"ר סוכר
2 חבילות מרגרינה בטעם חמאה או 400 גרם חמאה
2 חבילות שוקולד מריר בקוביות (לא חובה)
אופן ההכנה
1-מנפים את הקמח לתוך קערה ובמרכזה עושים גומה בה מניחים את השמרים שהמסנו קודם לכן במים.
2- מניחים את המלח בצד ומסביב את הסוכר.
3- מערבבים, כשכל פעם מוסיפים אל המרכז עוד קצת קמח, עד שנוצר בצק רך וגמיש.
4- משאירים אותו לנוח 1 שעה במקרר.
5- מחלקים את הבצק ל 3 חלקים ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של ½ ס"מ.
6-(טיפ1) לוקחים שקית ניילון (כמו של שקיות אוכל אך בגודל כפול) ומכניסים לתוכו 1/3 מכמות המרגרינה או חמאה. מרדדים את המרגרינה עם מערוך כך שנוצר עלה. חותכים את השקית ואת הצד החשוף של המרגרינה מניחים על הבצק.
7-אפשר לעשות את הקיפולים האופיינים לבצק עלים אך נתן גם לגלגל את הבצק לשבלול שוב לשטיח ושוב לגלגל לשבלול. כך ב 3 החלקים.
8- מכניסים כל שבלול לשקית ומכניסים למקרר לפחות ל 3 שעות.
9-לוקחים אחד מן השבלולים ומרדדים לעיגול כמו פיצה בעזרת מערוך וחותכים את העיגול ל 8 או 16 חלקים, תלוי בגודל הקרואסונים שרוצים לקבל (ממש כמו פיצה). נתן להניח בראש המשולש שיצרנו, קובית שוקולד ומגלגלים מהצד הרחב של המשולש לצד הצר.
10- מניחים אותם על מגש ונותנים להם לתפוח ½1שעות. מכניסים אותם לתנור שחומם מראש ל 180°c ואופים 25-35 דקות ( תבדקו).
11- אם רוצים קרואסונים מתוקים, נתן להכין סירופ עם ½ ליטר מים 2 כפות תמצית וניל ו 4 כפות סוכר או 4 סוכר וניל ולהרתיח. ולטבול את הקרואסונים אחד אחד בסירופ החם כשהקרואסונים חמים.
בתאבון !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון