חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרואסונים עם טיפ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרואסונים עם טיפ
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
50 ג"ר שמרים
2 כפיות מלח
120 ג"ר סוכר
2 חבילות מרגרינה בטעם חמאה או 400 גרם חמאה
2 חבילות שוקולד מריר בקוביות (לא חובה)
אופן ההכנה
1-מנפים את הקמח לתוך קערה ובמרכזה עושים גומה בה מניחים את השמרים שהמסנו קודם לכן במים.
2- מניחים את המלח בצד ומסביב את הסוכר.
3- מערבבים, כשכל פעם מוסיפים אל המרכז עוד קצת קמח, עד שנוצר בצק רך וגמיש.
4- משאירים אותו לנוח 1 שעה במקרר.
5- מחלקים את הבצק ל 3 חלקים ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של ½ ס"מ.
6-(טיפ1) לוקחים שקית ניילון (כמו של שקיות אוכל אך בגודל כפול) ומכניסים לתוכו 1/3 מכמות המרגרינה או חמאה. מרדדים את המרגרינה עם מערוך כך שנוצר עלה. חותכים את השקית ואת הצד החשוף של המרגרינה מניחים על הבצק.
7-אפשר לעשות את הקיפולים האופיינים לבצק עלים אך נתן גם לגלגל את הבצק לשבלול שוב לשטיח ושוב לגלגל לשבלול. כך ב 3 החלקים.
8- מכניסים כל שבלול לשקית ומכניסים למקרר לפחות ל 3 שעות.
9-לוקחים אחד מן השבלולים ומרדדים לעיגול כמו פיצה בעזרת מערוך וחותכים את העיגול ל 8 או 16 חלקים, תלוי בגודל הקרואסונים שרוצים לקבל (ממש כמו פיצה). נתן להניח בראש המשולש שיצרנו, קובית שוקולד ומגלגלים מהצד הרחב של המשולש לצד הצר.
10- מניחים אותם על מגש ונותנים להם לתפוח ½1שעות. מכניסים אותם לתנור שחומם מראש ל 180°c ואופים 25-35 דקות ( תבדקו).
11- אם רוצים קרואסונים מתוקים, נתן להכין סירופ עם ½ ליטר מים 2 כפות תמצית וניל ו 4 כפות סוכר או 4 סוכר וניל ולהרתיח. ולטבול את הקרואסונים אחד אחד בסירופ החם כשהקרואסונים חמים.
בתאבון !
מגיש: natou
מקור:
שתף את המתכון