הוראות הכנה
מרכיבים
4 חלמונים
2.5 כפות אבקת סוכר
300 מ"ל שמנת נוזלית בדרגת סמיכות גבוהה
300 מ"ל שמנת מתוקה
תמצית וניל
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
מקציפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה חסינת אש. מניחים בצד. מכניסים את כל השמנת ומספר טיפות תמצית וניל לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה 8 דקות. מסירים מהאש ויוצקים לתערובת הביצים בזהירות, באיטיות ותוך כדי בחישה על מנת שלא ייקרשו הביצים. מסננים את הרפרפת שנוצרה לקנקן גדול ויוצקים לתבניות סופלה אישיות.מניחים את התבניות הקטנות בתבנית אפיה מעט עמוקה. ממלאים את תבנית האפייה במים עד ל-1 ס"מ מגובה התבניות הקטנות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים בין 40 ל-45 דקות או עד שהרפרפת מתייצבת. מוציאים מהתבנית, מצננים, מכסים במגבת ומקררים למשך לילה.
לפני ההגשה זורים בעזרת כפית שכבה אחידה של סוכר על כל רפרפת. משטחים בעדינות את הסוכר על פני כל הרפרפת תוך כדי זהירות לא לחדור לרפרפת עצמה. זורים שכבה נוספת של סוכר ומשטחים גם אותה. מסירים סוכר שנדבק לשולי התבנית ע"מ שלא יישרף. מניחים על מגש מתכת ומכניסים לגריל בחום הכי גבוה למשך 2-3 דקות, עד שהסוכר נמס ויוצאים ממנו אדים (את השלב הזה ניתן לבצע שלא בגריל אלא ע"י ברנר - רק בזהירות).
מגישים רק לאחר שהציפוי נקרש ומתקשה.
מגיש:
מקור: ספר הבישול של LE CORDON BLEU
שתף את המתכון