הוראות הכנה
מרכיבים
לקרמל:
200 גר סוכר
5 כפות מים
לקרם:
½ ליטר חלב
4-5 ביצים (תלוי בגודלן)
כפית תמצית וניל טובה
60 גר' סוכר
1 פחית קטנה חלב מרוכז (אפשרות , כדאי)
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1.מערבבים בקערה סוכר, ביצים ווניל , ומקציפים עד שהסוכר נמס, מוסיפים את החלב וחלב המרוכז, מקציפים ומעבירים דרך מסננת.
2. מכינים 6 צלחות הגשה קטנות ועמוקות (מחומר עמיד במיקרו) מונחות בתוך תבנית פיירקס
עגול או כלי אחר עמיד במיקרוגל
3. שמים במחבת 200 ג"ר סוכר (2 כוסות סוכר) ו5 כפות מים מתחילים להכין את הקרמל . משחימים את הסוכר עד לצבע כתום עז .
4. יוצקים את הקרמל לתוך התבניות של הקרם קרמל עד לעומק של כ ½ ס"מ. ונותנים לזה
להתקשות .
5.כשהקרמל קשה, יוצקים את הקרם מעליו עד למילוי הכלי האישי.
6.מוסיפים לתבנית מים עד ¾ מגובהה ומכניסים למיקרוגל ל 15 דקות בעוצמה מלאה
***(ניתן להכניס את התבניות בכלים מתאימים לתוך התנור לכ 50 דקות בחם 180°c )
7. מוצאים את התבניות האישיות מה"בן מארי" ומקררים מעבירים למקרר ל 4 שעות לפחות
8. להוציא לצלחת על ידי הכנסת סכין בין התבנית האישית לקרם להפוך לצלחת הגשה
*** ניתן לעשות ללא החלב המשומר
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון