חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרם פטיסייר - הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרם פטיסייר - מתכון בסיסי brקרם רב שימושי, בעל מירקם עשיר, טעם נפלא וסגולות "קשירה" שהופכות brאותו לבסיס טוב לקרמים ומליות בטעמים שונים. תמצאו אותו בין שכבות brעוגת הקרם שניט (המוכרת גם בשם נפוליאון), מתחת לפירות בטארט וגם בדניש. brהשימוש המיועד בקרם יכתיב את היחס בין החומרים: קרם רך למילוי פחזניות וקרם brסמיך יותר למילוי טארט. בגירסה הצרפתית מעבים בעזרת קמח br(הקרם יוצא יותר צמיגי ופחות עמיד) ואילו בגירסה הגרמנית בעזרת קורנפלור br(אז הקרם עומד יפה) - לשיקולכם. brבקונדיטוריה המודרנית משתמשים בעמילן חיטה, אבל ניתן להשיגו רק בסיטונאות. br br
קרם פטיסייר - הנס ברטלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קרם פטיסייר - מתכון בסיסי brקרם רב שימושי, בעל מירקם עשיר, טעם נפלא וסגולות "קשירה" שהופכות brאותו לבסיס טוב לקרמים ומליות בטעמים שונים. תמצאו אותו בין שכבות brעוגת הקרם שניט (המוכרת גם בשם נפוליאון), מתחת לפירות בטארט וגם בדניש. brהשימוש המיועד בקרם יכתיב את היחס בין החומרים: קרם רך למילוי פחזניות וקרם brסמיך יותר למילוי טארט. בגירסה הצרפתית מעבים בעזרת קמח br(הקרם יוצא יותר צמיגי ופחות עמיד) ואילו בגירסה הגרמנית בעזרת קורנפלור br(אז הקרם עומד יפה) - לשיקולכם. brבקונדיטוריה המודרנית משתמשים בעמילן חיטה, אבל ניתן להשיגו רק בסיטונאות. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים למילוי 2 טארטים:
1/2 ליטר חלב
50 גרם קמח או 40 גרם עמילן תירס (קורנפלור)
4 חלמונים
1 מקל וניל, חצוי לאורכו ומגורען
100 גרם סוכר
אופן ההכנה
1. בקערה ממיסים את הקמח/קורנפלור במעט חלב. מוסיפים חלמונים ומערבבים
במטרפה.
2. בסיר בעל תחתית עבה מביאים את יתרת החלב עם מקל וניל וסוכר לרתיחה.
מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה, לתוך תערובת הקורנפלור, להשוואת
טמפרטורות.
3. מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה. מצננים . מכסים
בנילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
4. מוציאים את מקל הווניל רק לפני השימוש בקרם.
5. כדי לקבל קרם מעודן ויחד עם זאת סמיך מעלים את מספר החלמונים ל6-
ומורידים בכמות הקמח (30 גרם) או הקורנפלור (20 גרם). במקביל מגדילים
את כמות הווניל, להדגשת הטעם
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון