הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 ליטר חלב 3%
6 ביצים
12 חלמונים
200 גר' סוכר
4 מקלות וניל
לקרמל:
400 גר' סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
נתחיל בהכנת הקרמל: נחמם את הסוכר והמים בסיר, על אש גבוהה, תוך ערבוב מתמיד. נמיס את הסוכר, נביא לרתיחה ונמשיך לערבב עד שהתערובת מקבלת גוון כהה ומסמיכה מעט. נעצור את הבישול באופן מיידי ע"י העברת הסיר ישירות לתוך סיר גדול יותר עם מים קרים בתחתיתו.
נשפוך את הקרמל באופן אחיד על תחתית תבנית פיירקס גדולה ומרובעת.
עתה נכין את הקרם: נחצה את מקלות הוניל לאורכם ונגרד בכפית את הגרגרים. נכניס את הכל (מקלות + גרגרים) לסיר, נוסיף את השמנת והחלב ונחמם עד לרתיחה. נניח בצד להתקרר כרבע שעה, ולאחר מכן נוציא את שאריות מקלות הוניל החצויים.
[למתפשרים - ניתן להוסיף טיפות תרכיז וניל במקום מקלות הוניל, אבל חבל לוותר על המקור...]
בקערת הקצפה גדולה נקציף ביחד 6 ביצים, 12 חלמונים ו-200 גר' סוכר, ובהדרגה נוסיף את תערובת שמנת הוניל שהתקררה, עד לאיחוי עם הקצף. שופכים את התערות מעל הקרמל שבתבנית.
נחמם תנור ל-150 מעלות. ניקח תבנית אפיה ונמלא עד לאמצעה מים. נניח בה את הפיירקס עם התערובת (לשים לב שהמים לא יעלו על גדותיהם). בתנור, אדי המים יגרמו לתערובת לקבל את האווריריות המתבקשת.
נאפה במשך שעה, נוציא את הפיירקס מהתנור, נצנן 15 דקות בחוץ ומספר שעות נוספות במקרר.
נוציא החוצה 10 דקות לפני ההגשה, נחתוך לקוביות גדולות ונגיש, מומלץ לצד כוס תה צמחים חמה או קפה מהביל...
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון