חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרם קרמל מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח מתקתק ועתיר קלוריות, אבל כל כך טעים! 🙂
קרם קרמל מתוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח מתקתק ועתיר קלוריות, אבל כל כך טעים! 🙂
הוראות הכנה
מרכיבים
לקרם:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 ליטר חלב 3%
6 ביצים
12 חלמונים
200 גר' סוכר
4 מקלות וניל
לקרמל:
400 גר' סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה
נתחיל בהכנת הקרמל: נחמם את הסוכר והמים בסיר, על אש גבוהה, תוך ערבוב מתמיד. נמיס את הסוכר, נביא לרתיחה ונמשיך לערבב עד שהתערובת מקבלת גוון כהה ומסמיכה מעט. נעצור את הבישול באופן מיידי ע"י העברת הסיר ישירות לתוך סיר גדול יותר עם מים קרים בתחתיתו.
נשפוך את הקרמל באופן אחיד על תחתית תבנית פיירקס גדולה ומרובעת.
עתה נכין את הקרם: נחצה את מקלות הוניל לאורכם ונגרד בכפית את הגרגרים. נכניס את הכל (מקלות + גרגרים) לסיר, נוסיף את השמנת והחלב ונחמם עד לרתיחה. נניח בצד להתקרר כרבע שעה, ולאחר מכן נוציא את שאריות מקלות הוניל החצויים.
[למתפשרים - ניתן להוסיף טיפות תרכיז וניל במקום מקלות הוניל, אבל חבל לוותר על המקור...]
בקערת הקצפה גדולה נקציף ביחד 6 ביצים, 12 חלמונים ו-200 גר' סוכר, ובהדרגה נוסיף את תערובת שמנת הוניל שהתקררה, עד לאיחוי עם הקצף. שופכים את התערות מעל הקרמל שבתבנית.
נחמם תנור ל-150 מעלות. ניקח תבנית אפיה ונמלא עד לאמצעה מים. נניח בה את הפיירקס עם התערובת (לשים לב שהמים לא יעלו על גדותיהם). בתנור, אדי המים יגרמו לתערובת לקבל את האווריריות המתבקשת.
נאפה במשך שעה, נוציא את הפיירקס מהתנור, נצנן 15 דקות בחוץ ומספר שעות נוספות במקרר.
נוציא החוצה 10 דקות לפני ההגשה, נחתוך לקוביות גדולות ונגיש, מומלץ לצד כוס תה צמחים חמה או קפה מהביל...
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון