הוראות הכנה
מרכיבים
30 עוגיות שוקולד צ'פס
10 סקיות סוכר וניל
300גר' שוקולד חלב
100גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
קרמבו תוצרת בית
30 עוגיות שוקולד צ'יפס
סירופ סוכר : 100 גר' סוכר וניל(10 שקיקים). 400 גר' סוכר רגיל, 150 גר' מים.
גוף הקרמבו : 3 חלבונים (120 גר')
לציפוי :300 גר' שוקולד חלב מומס עם 150 גר' חמאה בבן מרי. לחוד : 100 גר' שוקולד מריר מומס עם 8 כפות שמנת מתוקה עמידה (בבן מרי)
אופן ההכנה :
לסדר את העוגיות בתבנית, בסיר קטן שמים את כל חומרי סירופ הסוכר ומניחים בצד,
להפריד 3 ביצים לשים את החלבונים בקערה חסינת חום,ולהניח את הקערה בתוך כלי עם מים חמים למשך 3 דקות תוך כדי ערבוב מהיר וקבוע כדי שלא יתקרש ומעבירים למיקסר ומקציפים ללא שום תוספת
בזמן שהחלבונים במיקסר מניחים את סיר סירופ הסוכר על להבה גדולה ,מרתיחים ומבשלים עוד דקה עד שהסירופ נעשה שקוף ומכבים את האש, זה הזמן שהחלבונים היו צריכים להקציף על ריק.
לוקחים מצקת ושופכים מעט מהסירופ החם(כ 2 כפות) לתוך הקצף בהספק מנוע מלא של המיקסר וממשיכים לשפוך פנימה את הסירופ מצקת אחר מצקת בסיום ממשיכים עם עבודת המיקסר עוד 15 דקות ומכבים.
להכניס את תכולת התערובת שבמיקסר לתוך שקית זילוף או לשקית ניילון ולחתוך את השפיץ ולהזליף תלולית קרמבו על כל עוגייה עד קבלת הגובה הרצוי (לא גבוה מדי)
בבן מרי ממיסים את שוקולד החלב עם החמאה בערבוב מתמיד כשנמס מטפטפים בעזרת כף את כל השוקולד על הפסגות .
באותו הסיר ממסים את השוקולד המריר עם השמנת מתוקה כשנמס מטפטפים את הנוצץ על כל הקרמבואים עוטפים את התבנית בניילון נצמד ,לאפסן במקרר לצינון של 24 שעות.
מה זה טעים.....
יעקב בנדר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון