הוראות הכנה
מרכיבים
לציפוי:
300 גרם שוקולד
100 גרם חמאה
למילוי:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 כף גלטין
3 כפות מים
כף גרידת תפוז
20 עוגיות שוקולד משובחות, עגולות
אופן ההכנה
בסיר כפול (באן מרי) מחממים את החלבונים והסוכר עד לטמפרטורה חמימה (בערך 60 מעלות צלזיוס) תוך בחישה, מסירים מהאש.
ממיסים את הגלטין במים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים גם את הגלטין, ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת ומוקצפת היטב ומוסיפים את גרידת התפוז.
מזליפים את הקצף על גבי העוגיות: במזלף בעל פיה חלקה ממלאים את הקצף. מקרבים את קצה הפיה למרכז העוגיה ולוחצים עד שמתקבל מעין כדור פינג-פונג, מרחיקים מעט את הפיה מהעוגיה לקבלת השפיץ של הקרמבו. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות ומכניסים למספר דקות למקפיא.
ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת קרם חלק ומבריק, מצננים מעט וטובלים כל קרמבו בשוקולד (כשהמילוי למטה).
שומרים בקירור עד ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון