הוראות הכנה
מרכיבים
8 נתחי קרפיון במשקל 200 גרם האחת
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
שליש כוס שמיר קצוץ
שליש כוס ריחן קצוץ
5 שיני שום קצוצות
1 כפית אבקת מרק טעם עוף
חצי כוס מיץ לימון טרי
שליש כוס יין לבן
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הדגים ומייבשים. מניחים בקערה את קמח תפוחי האדמה, מצפים את נתחי הדג בקמח הנ"ל, מנערים מעודפי קמח ומניחים בצד. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הדגים לקבלת גוון שחום. מוציאים את הדגים ומניחים בצד על נייר סופג. יוצקים למחבת 4 כפות מהשמן בו טוגנו הדגים. מוסיפים למחת את השום, עשבי התיבול ושאר התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים ואבקת המרק ומצמצמים למחצית הכמות.
במרכזה של כל צלחת הגשה מניחים את הדג המטוגן ויוצקים כף של הרוטב על כל מנת דג.
מגיש:
מקור: חוברת מתכוני הפסח של קנור
שתף את המתכון