הוראות הכנה
מרכיבים
אני מכין לעצמי קרפלך ממולא בשר טחון וכבד עוף,
אבל אפשר גם מרויולי,
הרוטב,
ל 2,
1בצל בינוני מטוגן עד להזהבה,
250 גרם בשר טחון טרי בקר,
2 עגבניות מגורדות,
1-2 עלי דפנה,
4 שיני שום כתוש,
חצי כוס מים חמים
כפית אבקת מרק עוף,
2 כפיות רסק עגבניות,
רבע כוס שמן קנולה,
מלח לפי הטעם,
גבינה צהובה לגירוד עד כיסוי המנה,
צלוחיות חסינות אש אישיות לא עגולות,רצוי מחרס,
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת עמוקה,
מוסיפים את הבצל הקצוץ דק,
מטגנים עד הזהבה,
מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים ומפוררים עד שהבשר נהפך לחום,
מוסיפים את שאר החומרים,
ומבשלים על אש בינונית תוך עירבוב מפעם לפעם, עד לצימצום הנוזלים לחצי,
שמים 4-5 קרפלך למנה, או רביולי עד כדי כיסוי שטוח של הקערית מכסים ברוטב ומוסיפים את הגבינה הצהובה מגוררת על הרוטב,
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200°c במדף התחתון של התנור,
מחכים עד שישחים והרוטב יבעבע.
ולהגיש עם קערה גדולה בפיירקס של הספגטי בשום וחמאה.
יין מתאים לארוכה קברנה סובניון
בתאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון