הוראות הכנה
מרכיבים
לקרפים:
250 גר' קמח מנופה
3 ביצים טרופות
קליפה מגורדת מלימון אחד
כף וחצי סוכר
25 גר' חמאה מומסת
21 2 כוסות חלב
מעט מלח
למילוי:
2 כוסות חלב
80 גר' חמאה
2 כוסות פרג טחון
¾ כוס שקדים טחונים
חצי כוס דבש
¾ כוס סוכר וניל
אופן ההכנה
הכנת הקרפ
שמים את כל החומרים למעט החלב בקערה. מערבבים. מוסיפים את החלב בהדרגה וטורפים כל הזמן בעזרת מטריפה ידנית, עד שמתקבלת בלילה חלקה. מכסים את הקערה ומניחים לבלילה לעמוד חצי שעה לפני השימוש.
הכנת המילוי:
שמים את החלב, חמאה, סוכר ודבש בסיר ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הפרג והשקדים, מערבבים ומבשלים למשחה שחורה כשתי דקות. מקררים מעט.
לסיום:
מורחים כל קרפ בתערובת ומגלגלים. חותכים כל קרפ לשניים לאורכו.
מניחים את חצאי הקרפים בתבנית חסינת חום כמו רעפים.
מערבבים מיכל שמנת מתוקה עם שתי ביצים. יוצקים אל התבנית עם הקרפים ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.
חותכים כמו עוגה.
מגיש:
מקור: גיסתי
שתף את המתכון