הוראות הכנה
מרכיבים
420 גרם קמח מיוחד ללחם- שטיבל מס' 2 (3 כוסות)
1כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
2 כפיות דבש סמיך או 4 כפיות דבש נוזלי
2 כפות שמן - זית/קנולה
150 מ"ל מים - לשחק עם הכמות
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר :קמח, מלח, שמרים, דבש ושמן, ולהוסיף בהדרגה מים ומעבדים עד קבלת בצק אחיד ורך.
להמשיך ללוש את הבצק משך -10 דקות על משטח מעט מקומח/משטח סיליקון, הבצק יהפוך משיי וגמיש ונעים למגע.
להניח בקערה משומנת , לכסות ולהתפיח עד הכפלה, כ- 60-90 דקות
לחמם תנור לחום של 180°c, ולהכין תבנית אחת גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה.
לרדד את הבצק עד דק מאד על משטח מקומח (הבצק מצויין, הוא לא נקרע ומאוד נח לעבד אותו)
בסיום הרידוד, ולהניח לו לנוח כ- 5 דקות
להעביר את הבצק הדק לנייר האפייה בתבנית,הוא יתאים בגודלו לתבנית.אם ישנן שאריות גיזרו אותן
לברש את הבצק שבתבנית במי ברז.
כעת, לפזר על הבצק כל מיני: שומשום,פרג ,קצח,זעתר,קימל,פפריקה,מלח גס, אניס, רוזמרין, טימין ביחד ולחוד.
לא חייבים לחתוך, ניתן להשאיר כך ולאחר האפייה רק לשבור קרקרים לא סימטריים.
אפשר לחתוך בעזרת גלגלת שיניים (או סכין) לסמן שורות שתי וערב, בערך כל 3 ס"מ, או בכל גודל שתרצו.
לא צריך לחתוך ממש עד הסוף, ולא צריך להפריד את הקרקרים זה מזה זה ייעשה לאחר האפייה
אפיה.
לאפות 15-20 דקות , עד שפני הקרקרים זהובים מאוד (ההזהבה של הבצק לא תהייה בהכרח אחידה בגלל עוביו המשתנה ולעיתים בגלל אי אחידות אפייה של התנור)
להוציא את התבנית ולצנן - 10 דקות.
לשבור חתיכות בעדינות לפי הסימונים, ולזלול.
מגיש:
מקור: הבלוג של חנית על פי פיטר ריינהרט
שתף את המתכון