חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קרקרים מלוחים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלים להכנה brעשויים מחומרים הנמצאים בכל בית brאינם מכילים שומנים מוצקים וכמעט בכלל לא= דלי קלוריות יחסית brניתנים לגיוון רב br
קרקרים מלוחים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלים להכנה brעשויים מחומרים הנמצאים בכל בית brאינם מכילים שומנים מוצקים וכמעט בכלל לא= דלי קלוריות יחסית brניתנים לגיוון רב br
הוראות הכנה
מרכיבים
420 גרם קמח מיוחד ללחם- שטיבל מס' 2 (3 כוסות)
1כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
2 כפיות דבש סמיך או 4 כפיות דבש נוזלי
2 כפות שמן - זית/קנולה
150 מ"ל מים - לשחק עם הכמות
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר :קמח, מלח, שמרים, דבש ושמן, ולהוסיף בהדרגה מים ומעבדים עד קבלת בצק אחיד ורך.
להמשיך ללוש את הבצק משך -10 דקות על משטח מעט מקומח/משטח סיליקון, הבצק יהפוך משיי וגמיש ונעים למגע.
להניח בקערה משומנת , לכסות ולהתפיח עד הכפלה, כ- 60-90 דקות
לחמם תנור לחום של 180°c, ולהכין תבנית אחת גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה.
לרדד את הבצק עד דק מאד על משטח מקומח (הבצק מצויין, הוא לא נקרע ומאוד נח לעבד אותו)
בסיום הרידוד, ולהניח לו לנוח כ- 5 דקות
להעביר את הבצק הדק לנייר האפייה בתבנית,הוא יתאים בגודלו לתבנית.אם ישנן שאריות גיזרו אותן
לברש את הבצק שבתבנית במי ברז.
כעת, לפזר על הבצק כל מיני: שומשום,פרג ,קצח,זעתר,קימל,פפריקה,מלח גס, אניס, רוזמרין, טימין ביחד ולחוד.
לא חייבים לחתוך, ניתן להשאיר כך ולאחר האפייה רק לשבור קרקרים לא סימטריים.
אפשר לחתוך בעזרת גלגלת שיניים (או סכין) לסמן שורות שתי וערב, בערך כל 3 ס"מ, או בכל גודל שתרצו.
לא צריך לחתוך ממש עד הסוף, ולא צריך להפריד את הקרקרים זה מזה זה ייעשה לאחר האפייה
אפיה.
לאפות 15-20 דקות , עד שפני הקרקרים זהובים מאוד (ההזהבה של הבצק לא תהייה בהכרח אחידה בגלל עוביו המשתנה ולעיתים בגלל אי אחידות אפייה של התנור)
להוציא את התבנית ולצנן - 10 דקות.
לשבור חתיכות בעדינות לפי הסימונים, ולזלול.
מגיש: גן-עדן
מקור: הבלוג של חנית על פי פיטר ריינהרט
שתף את המתכון