חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ראגו בקר מבושם בגרמולטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראגו?, או בשמו הפופולארי יותר- בולונז, הוא בעצם תבשיל קדירה עשיר של בשר קצוץ או טחון יחד עם ירקות שורש ארומאטיים, תבלינים, brעגבניות עסיסיות ולעיתים מוסיפים גם יין אדום. brכל ילד מכיר את הבולונז , כאשר הוא מגיע כרוטב מעל פסטה (בדרך כלל ספגטי), אך למעשה תבשיל זה יכול להוות ארוחה בפני עצמה כמנה בשרית, brרק תקפידו לא לקבל תוצאה דלילה מדי, אלא תבשיל סמיך. brאם אתם ממש מתעקשים לחבר אותו לפחמימה כלשהי, אני "מרשה" לכם ללכת על הקלאסיקה ולבשל פסטה כלשהי, או לצאת מהבנאליות ולהכין קוסקוס (גם אינסטנט זה טוב), שהוא מומלץ ביותר, כיוון שהוא יודע לספוג לתוכו רוטב וטעמים בצורה נהדרת. br
ראגו בקר מבושם בגרמולטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראגו?, או בשמו הפופולארי יותר- בולונז, הוא בעצם תבשיל קדירה עשיר של בשר קצוץ או טחון יחד עם ירקות שורש ארומאטיים, תבלינים, brעגבניות עסיסיות ולעיתים מוסיפים גם יין אדום. brכל ילד מכיר את הבולונז , כאשר הוא מגיע כרוטב מעל פסטה (בדרך כלל ספגטי), אך למעשה תבשיל זה יכול להוות ארוחה בפני עצמה כמנה בשרית, brרק תקפידו לא לקבל תוצאה דלילה מדי, אלא תבשיל סמיך. brאם אתם ממש מתעקשים לחבר אותו לפחמימה כלשהי, אני "מרשה" לכם ללכת על הקלאסיקה ולבשל פסטה כלשהי, או לצאת מהבנאליות ולהכין קוסקוס (גם אינסטנט זה טוב), שהוא מומלץ ביותר, כיוון שהוא יודע לספוג לתוכו רוטב וטעמים בצורה נהדרת. br
הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
לראגו בקר-
400 גר' בשר בקר טחון עם שומן
1 בצל לבן יבש קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 ענפי סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
5 שיני שום קצוצות
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה, טימין)
שמן זית
1 כוס יין אדום משובח
2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לגרמולטה (תערובת תיבול איטלקית)-
2 כפיות גרידת תפוז
1 שן שום קצוצה דק
5 עלי בזיליקום קצוצים
½ כפית צ'ילי טרי קצוץ
אופן ההכנה
אופן ההכנה
לראגו- יש לטגן בסיר גדול עם שמן זית- בצל, גזר, סלרי, פלפל אדום כ- 7 דקות, בינתיים במחבת נפרדת מטגנים את הבשר הטחון עד לסגירה.
מוסיפים אל הירקות שבסיר בשר,שום קצוץ, עשבי תיבול, מתבלים במלח, בפלפל שחור ובג'ינג'ר טרי קצוץ.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות והיין האדום ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה.
ממשיכים לבשל על להבה בעוצמה נמוכה למשך 40 דקות לפחות (כמה שיותר זמן הרי זה משובח) עד שהנוזלים מצטמצמים מעט והתבשיל מקבל סמיכות עשירה, טועמים ומתקנים תיבול.
*יש לדאוג במהלך הבישול לערבב ולבדוק שהתבשיל לא מתייבש, במידת הצורך ניתן להוסיף מעט נוזל של מרק עוף (או ציר) או יין אדום נוסף.
לגרמולטה- מערבבים היטב את המרכיבים ומשאירים בצד עד לשלב ההגשה.
להגשה- מסדרים ערימה של ראגו ליד הטבולה ומפזרים עליו מעט גרמולטה, פורסים 2 פרוסות אלכסוניות של פלפל צ'ילי ומקשטים את המנה.
מגיש: מתוק
מקור:
שתף את המתכון