חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ראגו טלה ופלפלים קלויים א-לה בולונז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראגו ("בולונז") - פסטה ברוטב בשר איטלקי בבישול איטי, עם פלפלים קלויים ועגבניות בשלות.
ראגו טלה ופלפלים קלויים א-לה בולונז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראגו ("בולונז") - פסטה ברוטב בשר איטלקי בבישול איטי, עם פלפלים קלויים ועגבניות בשלות.
הוראות הכנה
מרכיבים
600 גר' בשר טלה טחון (אפשר חצי טלה וחצי בקר או אפילו רק בקר - אבל חשוב להשתמש בבשר שאינו רזה מדי)
500 גר' פסטה פנה (או כל פסטה חלולה אחרת)
שמן זית
1 ק"ג עגבניות
1 כוס יין אדום
2 פלפלים אדומים גדולים
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
מיכל קטן של רסק עגבניות
3 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
2 שיני שום מעוכות
1 כף דבש
2 עלי דפנה מיובשים
100 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
הכנת הבשר: מערבבים את הבשר הטחון (טחינה אחת מספיקה, לא צריך שתיים) בשמנת המתוקה ומשרים במקרר למשך מספר שעות.
הכנת הפלפלים: מחממים את הגריל בתנור וקולים את הפלפלים עד להשחמה קלה. מסובבים בשעת הצורך. לאחר מכן מכניסים לשקית "קוקי", ולאחר 5 דקות פותחים, מקלפים את הקליפה, מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות דקות.
הכנת העגבניות: משרים לדקה במים רותחים, מסירים את הקליפה, קוצצים או טוחנים במעבד מזון לקבלת מרקם גס.
מחממים מס' כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שישקיף. אח"כ מוסיפים את השום (גם הפרוס וגם הכתוש) ולאחר כדקה את קוביות הגזר. מטגנים לריכוך הירקות שתי דקות נוספות ומוסיפים את הבשר והשמנת - בוחשים ומפוררים עד שהבשר ישנה את צבעו. מוסיפים את היין האדום ומבשלים כשתי דקות לצמצום הנוזלים. מוסיפים את רצועות הפלפל הקלוי ואת רסק העגבניות וממתינים שתי דקות נוספות. מוסיפים את כל הכוסברה, מעט מהפטרוזיליה, עלי הדפנה, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את העגבניות שריסקנו, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומכסים.
מבשלים במשך שעה וחצי (מערבבים מדי פעם), כאשר 20 הדקות האחרונות ללא מכסה, כדי לאפשר אידוי נוזלים.
לקראת הסיום מבשלים פסטה במים (לדרגת "אל דנטה").
בסיום מוסיפים את שארית הפטרוזיליה, מוסיפים את הפסטה ומערבבים. אם חסרים מעט נוזלים ניתן להוסיף ממי הבישול של הפסטה. מתקנים תיבול (מלח, פלפל) ומגישים.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון