חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ראגו כבש על חציל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראגו כבש על חציל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
500 גרם בשר צוואר כבש קצוץ גס
40 גרם ליה חתוכה לקוביות קטנות
20 גרם צימוקים
20 גרם צלפים
1 כוס יין אדום משובח
1 בצל אדום קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף טימין
200 גרם גבינת פטה מגוררת
מלח ופלפל
מעט שמן זית
אופן ההכנה
מניחים את החצילים בגריל בשלמותם עד להכנה מלאה (כעשרים דקות תוך הפיכה לכל הצדדים). במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והליה לטיגון עד לקבלת צבע זהוב כהה. מוסיפים את שאר הכבש והשום ומטגנים עד לסגירתו של הבשר. מוסיפים את היין האדום, מצמצמים ומוסיפים את הצלפים, הצימוקים, מלח ופלפל וכף טימין. מניחים בכלי הגשה עמיד לחום חצי חציל שנחתך לאורכו. ממליחים ומפלפלים מעט את תוכנו. מניחים על החציל כף גדושה של ראשו כבש ומעליו מגרדים גבינת פטה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5 דקות.
מגישים על מצע של רוטב יוגורט עם ריחן.
מגיש: dylam
מקור: שף הנרי קוזמן פרץ ממסעדת פרדוקס
שתף את המתכון