"ראס אל חנות" (בראש החנות) היא תערובת תבלינים מרוקאית, הנמכרת בחנויות מתמחות ובשווקים. לכל מוכר יש את המתכון הסודי שלו. כאן הגירסה היא של מסעדת "רפאל" brאה, וגם, גברים אוכלים ממנו להחזרת האון האבוד. br התבלין מעורר מינית אז השתמשו במתינות (או שלא... ). brמרכיבי התערובת נחשבים ל"מחממים", ולכן מומלצים לגברים שהתקררו מינית. ניסים קריספיל, אתנו-בוטנאי וחוקר יהדות מרוקו, מספר שהערכים המוספים לתערובת נקבעים על דעתם של התבלינן ושל המרפא העממי (הידעונים, המרפאים ומגידי העתידות היושבים בכוכים הצמודים לחנויות התבלינים בשווקי מרוקו). br
|
|
"ראס אל חנות" (בראש החנות) היא תערובת תבלינים מרוקאית, הנמכרת בחנויות מתמחות ובשווקים. לכל מוכר יש את המתכון הסודי שלו. כאן הגירסה היא של מסעדת "רפאל" brאה, וגם, גברים אוכלים ממנו להחזרת האון האבוד. br התבלין מעורר מינית אז השתמשו במתינות (או שלא... ). brמרכיבי התערובת נחשבים ל"מחממים", ולכן מומלצים לגברים שהתקררו מינית. ניסים קריספיל, אתנו-בוטנאי וחוקר יהדות מרוקו, מספר שהערכים המוספים לתערובת נקבעים על דעתם של התבלינן ושל המרפא העממי (הידעונים, המרפאים ומגידי העתידות היושבים בכוכים הצמודים לחנויות התבלינים בשווקי מרוקו). br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כף פפריקה
1/2 כף כורכום
1/4 כף זרעי שומר
1/4 כף זרעי אניס
1/2 כף זרעי כוסברה יבשה
1/4 כף אגוז מוסקט
1/2 כף פלפל לבן גרוס
1 כף ורדים יבשים
1 כף מלח
אופן ההכנה
כותשים יחד את כל התבלינים במכתש ועלי (או באמצעות תחתית של כוס) עד לקבלת מרקם מעט גס (לא טחון).
לא יקרה כלום אם הטחינה תעשה באמצעות מטחנת תבלינים.
מגיש:
מקור: רפאל, המסעדה
שתף את המתכון