הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
500 גרם קמח )רצוי קמח קשה(
2 כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח
1 ביצה
כ- 150 מ"ל מים קרים
ביצה טרופה, להברשה
למלית:
200 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת
400 גרם גבינת ריקוטה טרייה
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
5 חלמונים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
1 שן שום
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
1 כוס עגבניות מרוסקות ומבושלות או מקופסא של עגבניות קלופות
ומרוסקות
1 כף בזיליקום קצוץ
מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1 מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים, חוץ
מהביצה טרופה, עד שנוצר בצק. לשים 15 דקות, עד
לקבלת בצק חזק וגמיש. עוטפים את הבצק במגבת לחה
ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
2 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות עם
חלמונים ובזיליקום.
3 מכינים את רוטב העגבניות: מחממים שמן זית ושום
במחבת. כאשר השמן חם מאוד, מוסיפים קוביות
עגבניה קלופה ומבשלים על אש קטנה כ- 2 דקות.
מגבירים את הלהבה ומוסיפים עגבניות מרוסקות.
מבשלים כ- 2 דקות. מוסיפים בזיליקום ומתבלים במלח.
מסירים מהאש.
4 מכינים את הרביולי: מוציאים את הבצק ומרדדים לעלה
בעובי של מכסימום 1 מ"מ, רצוי בעזרת מכונת
פסטה.
5 חותכים את הבצק למרובעים בגודל 6X6 ס"מ מברישים
בביצה ממלאים במרכז וסוגרים למשולש תוך הידוק טוב
של הקצוות
6.מרתיחים בסיר גדול מים עם 2 כפיות מלח גס
ומבשלים את הרביולי, עד שהם צפים. מבשלים 2 דקות
נוספות. מעבירים לרוטב החם ומגישים. אפשר גם
להכין הכל יום-יומיים מראש ולבשל את הרביולי
לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון