הוראות הכנה
מרכיבים
לרביולי
500 גרם קמח (רצויי 250 גרם קמח לפסטה ו-250 גרם קמח לבן
4 ביצים
כף שמן
2 כפות מים קרים
מעט מאד מלח
למילוי
חלבה - רצוי וניל כ-250-300 גרם
לרוטב שוקולד
מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד משובח
מעט ליקר (קפה, תפוזים)
1/3 כוס חלב
25 גרם חמאה
אופן ההכנה
הכנת הפסטה
מערבבים קמח, ביצים, שמן מים ומלח במערבל, אם לא מתגבש, להוסיף עוד כפות מים קרים לאט ובמתינות. השהייה בניילון נצמד במקרר לשעה
לאחר מכן מרדדים את הבצק וכאן הקושיאם לא משתמשים במכונת פסטה (במקרה זה להגיע עד לדרגה 6). למי שאין מכונה , סבלנות ודבקות במשימה והתוצאה משתלמת. לאחר שרדדנו לעלה דק יוצרים מלבן עליו מניחים מעט חלבה (ממש מעט)עם רווח סביר בין האחד לשני ומכסים ביריעת בצק (צריכה להיות ארוכה יותר מהיריעה עליה הונחה החלבה). מהדקים סביב גוש החלבה ויוצרים ריבועים באמצאות גלגלת פיצה משוננת שגם תחבר הייטב את 2 היריעות. כל דרך לחיבור טובה, בתנאי שבאמת מחוברים הייטב. מניחים בקערה עם ניילון הפרדה על מנת שיהיה קל להפריד לקראת הבישול
רוטב
מרתחיים שמנת מתוקה עם החלב מוסיפים ליקר (המהדרים יכולים להוסיף גם מעט תמצית וניל), מורדים מהאש ומכניסים את השוקולד פנימה. אם לא סמיך מספיק , שוב חזרה לאש או הוספת מעט שוקולד.
במקביל מרתיחים מים לפסטה ללא מלח !!!
כשהמים רותחים מבשלים הרביולי בסבבים 5-6 דקות (יוצא כשלושה סבבם)
בקערה
מכניסים את החמאה מומסת, מטלטלים את הרביולי בתוכה לציפויי ומניעת הדבקות.
ההגשה
רביולי עם רוטב שוקולד חם (אפשר קערת מרק, בבסיס מעט רוטב ועליו רביולי)
בתאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון