הוראות הכנה
מרכיבים
8 חתיכות רגל בקר או עגל עם מעט בשר ומח עצם
5 עלי דפנה
ראש שום + 4 שיני שום כתושות
פלפל אנגלי
מלח ופלפל לבן
8 ביצים קשות
אופן ההכנה
1. שמים את העצמות בסיר ומרתיחים, שופכים את המים ושוטפים העצמות.
2. ממלאים שוב את הסיר במים, מוסיפים העצמות, עלי דפנה גרגרי פלפל אנגלי,
ראש שום כתוש, אחד וחצי כפית פלפל לבן מלח.
3. מבשלים 2-3 שעות עד שהבשר נפרד מהעצמות.
4. מסננים את תוכן הסירלתוך סיר אחר, את הנוזלים מחזירים לסיר, מפרידים את
5. הבשר מהעצמות ומעבירים למעבד מזון בתוספת 2-3 שיני שום נוספות.
טוחנים את הבשר טחינה גסה ( לא לדיסה) ומחזירים חזרה לסיר עם הנוזלים,
מוסיפים כמה עלי דפנה ופלפל אנגלי ומרתיחים.
6. לאחר הרתיחה שופכים לתבנית פיירקס מוסיפים פרוסות ביצה קשה ומקררים
7. מצפים בניילון נצמד להכניס למקרר לפחות למספר שעות עד שנקרש .
מגישים עם חזרת, לימון וחומץ. או חרדל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון