הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג עצמות רגל בקר
ראש שום
1 כף פלפל שחור
2 כפיות מלח
1 עלה מרווה
מים
אופן ההכנה
מרתיחים את העצמות בסיר להסרת כל הלכלוך שבהם. מוציאים את העצמות (עם הבשר/סחוס) ומנקים. מעבירים את העצמות לסיר לחץ יחד עם מים (3 ס"מ יותר מכיסוי העצמות) ועלה מרווה. סוגרים את הסיר, מרתיחים ומעבירים לאש נמוכה למשך שעה וחצי.
מוציאים את העצמות מהסיר ומגרדים מהם, לקרש חיתוך גדול, את כל הבשר והסחוסים. קוצצים דק יחד עם השום (שקולף מראש) ומחזירים לנוזלים בסיר הלחץ. כעת מוסיפים את הפלפל והמלח ומביאים לרתיחה ובישול של כחמש דקות ללא כיסוי הסיר. יוצקים לתבניות ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר למשך הלילה.
מגישים קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון