הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג עצם מרגל הפרה עם הבשר והעור. מנוסר לפרוסות של כ-5 ס"מ
6 עלי דפנה
10 גרגרי פלפל אנגלי
בצל שלם מקולף
2 גזר שלם מקולף
1 שורש כרפס שלם מקולף
מלח
מים כ-4 ליטר.
לקישוט:
5 ביצים קשות
2-3 ראשים של שום קטוש.
להגשה עם:
חרדל,לימון או חזרת.
אופן ההכנה
לשטוף את הבשר היטב לנקות את העור משיער.
להכניס לסיר של 5 ליטר.(אפשר לקצר את זמן הבישול בסיר לחץ)
להוסיף את הירקות שלמים והתבלינים ולכסות במים
לבשל עד שהבשר יורד מהעצם והמים בסיר הצטמצמו למחצית לפחות.
להוציא את הבשר מהסיר להפריד את העצמות (אין צורך בהם) להוציא את המוח העצמות
את העור לזרוק. לקצץ דק דק את הבשר עד שיהפוך לעיסה.
להכניס חצי מהשום להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם (לא יותר מידי פלפל שלא יצבע את
המאכל) לשפוך בתבנית זכוכית וליישר.
לקלף את הביצים לפרוס לעגולים ולהניח בשורות על הבשר. לפרוס את הגזר לעגולים
ולהניח על פרוסות הביצה.
לסנן מהמים את השאר ולזרוק ,לתבל את המים בשום הנותר מלח ופלפל שחור .
לשפוך בעדינות בתבנית מעל הכל.
לסגור בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכמה שעות עד שהופך לג'ל יציב .
לחתוך למנות מרובעות ולהגיש עם פלח לימון בצלוחיות קטנות להגיש חזרת וחרדל.
מגיש:
מקור: פולני-רומני
שתף את המתכון