הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון, רצוי צוואר, או חצי קילו בקר וחצי קילו עגל.
6 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות,
שליש כוס שמן זית,
6 כוסות רוטב עגבניות ביתי או 2 קופסאות עגבניות מרוסקות רצוי מתוצרת "טל",
20 עלי ריחן קצוצים,
עלים מ 3 גבעולי טימין,
20 עלי אורגנו קצוצים, מלח,
פלפל שחור גרוס טרי,
מעט סוכר אם צריך,
ליטר מים רותחים.
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום בתוכו, בערך דקה.
מוסיפים את הבשר הטחון לסיר, ומטגנים תוך כדי ערבוב בכף עץ והפרדה נמרצת של הבשר שצריך להפוך מגושים אדומים לפירורים שחמחמים.
כשהבשר כבר לא אדום, מוסיפים רוטב עגבניות או עגבניות מרוסקות, מערבבים בנמרצות עד שהעסק מתחילן לבעבע.
מוסיפים את העלים הקצוצים ומים רותחים, מערבבים שוב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעתיים, עד שכל המרכיבים מתאחדים לכלל רוטב עשיר, סמיך וניחוחי.
יש להקפיד על ערבוב כל עשר דקות אמרנו שזו הפקה, לא? יוצקים מעל הפסטה ומעל זה פרמזן מגורר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון