הוראות הכנה
מרכיבים
שמן זית
3 בצלים בינוניים עד גדולים
ראש שום מפורק לשיניים מקולפים
פלפל חריף לפי הטעם (בדרך כלל חצי)
מלח בישול ופלפל שחור או תערובת ארבעת הפלפלים
קופסת עגבניות כתושות ברסק עגבניות של טל (בלי התוספות של תבלינים שלהם)
או קופסת רסק עגבניות וקופסת עגבניות מרוסקות
אורגנו טרי או מיובש
בזיליקום טרי או מיובש
צלפים במלח (אני לא אוהבת חומץ)
יין אדום או לבן לפי מה שפתוח או מגישים בארוחה
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסוטאז, ומוסיפים את הפלפל החריף
מקצצים הבצלים ומוסיפים לסיר מאדים עד שזהוב
מקצצים שום ומוסיפים לסיר ממשיכים לאדות עוד דקה
מוסיפים את קופסת העגבניות וממשיכים לאדות עד שהצבע משתנה
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ניתן להוציא את הפלפל החריף כעת באם אינכם רוצים רוטב חריף.
מוסיפים יין לסיר ומאדים עד שנעלם,
מוסיפים מים רותחים בכמות של חצי מהכמות שיש בסיר לערך
מוסיפים עלים של אורגנו ו/או בזיליקום קצוצים.
כשהרוטב הסמיך לטעמכם, מוסיפים את הצלפים קצוצים גם כן ומגישים על פסטה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון