הוראות הכנה
מרכיבים
10 עגבניות גדולות, בשלות ומוצקות
3 כפות שמן זית
2 שיני שום מעוכות
כוס מים או מרק עוף
10 עלי ריחן
10 עלי אורגנו
מלח, פלפל שחור גרוס טרי.
אופן ההכנה
חולטים את העגבניות במים רותחים, מצננים ומקלפים.
נפטרים מחלק מן הגרעינים וקוצצים את העגבניות כמו לסלט חתוך קטן.
מחממים שמן זית, משליכים לתוכו שום מעוך, מטגנים כחצי דקה, רק עד שניחוח השום עולה מן הסיר.
משליכים עלי ריחן ואורגנו קצוצים ומטגנים עוד חצי דקה.
מוסיפים את העגבניות ומאדים תוך כדי ערבוב עד שהן מתחילות להפריש נוזלים.
מוסיפים מים או מרק ותבלינים, מבשלים בסיר לא מכוסה על להבה בינונית בערך 20 דקות עד שמתקבל מרקם די אחיד.
המהדרין יוסיפו בסוף עוד כמה עלי ריחן טריים וקצוצים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון