חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רוטב שזיפים (גרוזיני) גאורגי - ("ט?ק?מ?אלי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, שבלעדיו אין קיום למטבח הגאורגי. brמגישים אותו לצד מאכלי בשר (במיוחד שישליק) או לצד מאכלי דגים. brמשתמשים בו גם לתיבול סלטים ומנות ראשונות (כמו במנת הסלק שלעיל). brבעונת השזיפים, עקרות הבית הגרוזיניות מכינות כמויות גדולות של רוטב ושומרות לכל השנה. brבמקור משתמשים בשזיפי בוסר חמוצים וקשים, אך גם שזיפים רגילים יתאימו, brאם כי הטעם יהיה שונה מעט (גם שזיף מתוק הופך לחמצמץ במהלך הבישול). brאפשר להגדיל את הכמויות ולשמור במזווה. br
רוטב שזיפים (גרוזיני) גאורגי - ("ט?ק?מ?אלי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, שבלעדיו אין קיום למטבח הגאורגי. brמגישים אותו לצד מאכלי בשר (במיוחד שישליק) או לצד מאכלי דגים. brמשתמשים בו גם לתיבול סלטים ומנות ראשונות (כמו במנת הסלק שלעיל). brבעונת השזיפים, עקרות הבית הגרוזיניות מכינות כמויות גדולות של רוטב ושומרות לכל השנה. brבמקור משתמשים בשזיפי בוסר חמוצים וקשים, אך גם שזיפים רגילים יתאימו, brאם כי הטעם יהיה שונה מעט (גם שזיף מתוק הופך לחמצמץ במהלך הבישול). brאפשר להגדיל את הכמויות ולשמור במזווה. br
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל-2 ק"ג שזיפים:
1 ראש שום, מופרד לשיניים קלופות
2-1 פלפלים חריפים טריים, ירוקים או אדומים (אם רוצים למתן את החריפות, מסלקים את הגרעינים)
צרור גדול של כוסברה
1/3 צרור שמיר
כמה ענפי בזיליקום
כמה ענפי נענע
מלח, לפי הטעם
2 כפיות כוסברה טחונה
מעט סוכר (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מניחים את השזיפים בסיר, מוסיפים מים לכיסוי ומבשלים עד שהשזיפים רכים מאוד וכמעט מתפרקים
2. מעבירים את השזיפים, יחד עם מי הבישול, דרך מסננת דקה, כדי להיפטר מהקליפות ומהגלעינים
3. טוחנים שום, עשבי תיבול ופלפלים במעבד מזון, עד לקבלת רסק דליל.
4. אם משתמשים ברוטב בתוך שבוע עד שבועיים ממועד הכנתו - מערבבים את רסק השזיפים עם תערובת השום ועשבי התיבול, מתבלים במלח ובכוסברה ושומרים בקירור. הרוטב צריך להיות חמצמץ-חריף. מי שאוהב רוטב מתוק יותר, יכול להוסיף מעט סוכר
5. אם מכינים את הרוטב למזווה: מביאים את רסק השזיפים המסונן לרתיחה על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את תערובת השום והתבלינים ומבשלים יחד עד לרתיחה. מורידים מאש, מתבלים במלח ובכוסברה, ואם רוצים מוסיפים מעט סוכר.
יוצקים את הרוטב לתוך צנצנות מעוקרות ואוטמים באופן הרמטי. הרוטב יישמר במשך חודשים ללא קירור
6. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: אברהם - מנהל קהילת יוצאי גאורגיה וגם אתר קהילה שלנו בישראל
שתף את המתכון