הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס יין לבן
1 שמנת מתוקה
שליש חבילת חמאה (בת 100 גרם)
1 שן שום מעוכה
1 כפית פפריקה מתוקה
¾ כוס שמיר
מלח
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת. מאדים את השום כחצי דקה. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת ופפריקה ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את השמיר וממשיכים להרתיח דקה עד שתיים לקבלת רוטב סמיך. מתבלים במלח ולימון לפי הטעם ומגישים לצד דגים אפויים, צלויים או מטוגנים.
מגיש:
מקור: שף חיים כהן
שתף את המתכון