הוראות הכנה
מרכיבים
בצק עלים(אני משתמשת בבצק פילאס)
500 גר' בשר טחון-עדיף מעורב עם כבש
2 בצלים קצוצים
מלח,פלפל,פפריקה מתוקה,כמון.
חלמון ביצה, סומסום
לרוטב:
שקית קטנה רוטב פטריות או כף אב' אבקת מרק פטריות
אופן ההכנה
לטגן הבצלים עד להזהבה, להוסיף הבשר ולפורר היטב תוך כדי הטיגון עד לשינוי צבעו
להוסיף התבלינים לערבב יחד עוד דקותיים , להוריד מהאש ולקרר.
לפרוס הבצק למלבן ברוחב 15 סמ'(3 כאלה)להניח ממלית הבשר עם כף על חציו הרחוק של
הבצק לכל אורכו ולקפל את החצי הנקי מעליו. להדק היטב את כל הפתחים.להניח בתבנית של
התנור על נייר אפייה למרוח בחלמון ביצה ולפזר סומסום,לחורר עם חוד של סכין בדפיקות
קלות 3 4 חורים לאורך ולהכניס לתנור, חום 180 כחצי שעה עד להשחמה.
במחבת שבה הכננו את המלית לשים את רוטב הפטריות וכוס מים ולבשל תוך ערבוב עד להסמכה.
לחתוך המאפה למנות ולהגיש עם רוטב מעל. בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון