הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצק שמרים בסיסי מתוק (ע"ע)
1 חלמון מעובב עם מעט שמן
3 אפרסקים חתוכים לקוביות
6 שזיפים חתוכים לקוביות
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
2 אגסים חתוכים לקביות
350 גרם סוכר
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
4 גרעיני הל שבורים
4 גרגרי פלפל אנגלי
1 כוס מים
אופן ההכנה
מניחים את כל החומרים, למעט הבצק וחלמון הביצה, בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע. מסירים מהאש ומעבירים מייד לצנצנת מעוקרת. מצננים.
חוצים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהכמות לעלה שטוח. מניחים מחצית מכמות הריבה על צידו האחד ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט חלמון מעורבבעם שמן. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון