הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל בינוני חתוך לפרוסות דקות
2 קישואים צעירים פרוסים לאורך
1 פלפל אדום
10 עלי בזיליקום
1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
1/2 חבילת גבינת עיזים "פרומעז"
חומץ בלסמי
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מושחים את פרוסות החציל והקישואים בשמן זית וקולים בגריל מספר דקות עד שיתרככו וישחימו קלות.
קולים את הפלפל האדום בגריל, הופכים לקליה אחידה. כשהפלפל שחום מעבירים לשקית אטומה ("קוקי"), מוציאים לאחר מספר דקות, קולפים ומסלקים את הגרעינים.
קולים את פרוסות השום במחבת עם שמן זית עד שישחימו קלות.
פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה (מחצלת ליצירת סושי יכולה להיות עזר מצוין לגלגול), ומרפדים בירקות הקלויים, השום ועלי הבזיליקום בזה אחר זה, ליצירת שכבה צפופה. בבסיס השכבה מניחים את פרוסות החציל, שהן הרחבות ביותר, ליצירת בסיס שיתמוך בגלילת האנטיפסטי. בין השכבות מפוררים גבינת עיזים, מרססים מעט חומץ בלסמי ושמן זית ומתבלים בשמן זית ופלפל גרוס גס.
מגלגלים את הניילון הנצמד ליצירת גליל מהודק. מכניסים למקפיא למשך שעתיים-שלוש.
מוציאים 15 דקות לפני ההגשה, מתבלים במעט שמן זית וחומץ בלסמי, פורסים למספר גלילים צרים יותר (בדומה לסושי) ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון