הוראות הכנה
מרכיבים
נתח בשר בקר המיועד לרוסטביף במשקל של כ-2 קילו. (במרכולים), חרדל פשוט, רוטב סויה.
אופן ההכנה
הפשרה במקרר של הבשר, כיממה. מריחת רשת התנור בשמן סויה, להשאירה מחוץ לתנור. הדלקת התנור בטמפרטורה של 250 מעלות, והמתנה של 20 דקות כדי שהתנור יהיה חם מאד.
שטיפה של הבשר, מריחה-עיסוי שלו בתערובת של חרדל ורוטב סויה.
כשהתנור לוהט, להכניס את הבשר-על הרשת למרכזו. (מטעמי נקיון מומלץ להניח מתחת לרשת תבנית ובה נייר אלומיניום ,אליה יינגרו נוזלים מהבשר הנצלה.)
אחרי 20 דקות בדיוק, להנמיך את חום התנור ל-200 מעלות. להניח לבשר להמשיך ולהיצלות עוד 40 דקות, לכבות את התנור. אין צורך להפוך את הבשר במהלך הצליה.
אחרי כ-15 דקות להוציא את הבשר ולהניחו על צלחת עד שיהיה פושר.
בסכין חדה מאד לפרוס פרוסות דקות.
ניתן להכין כל רוטב שהוא. (בצל ושום מטוגנים, פרוסות גזר,פטריות, מלח,פלפל, מעט יין אדום, מעט חרדל, כף קמח, כוס מים רותחים, בחישה נמרצת ואש קטנה לכמה דקות.)לא הכרחי.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון