הוראות הכנה
מרכיבים
נתח אנטריקוט משובח וטרי במשקל של כ-3 ק"ג
שמן זית
6 שיני שום חצויות
½ כוס חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
ענפי טימין
2 כוסות יין קברנה סוביניון משובח
אופן ההכנה
מעסים היטב את נתח הבשר בשמן הזית. בעזרת סכין חדה יוצרים חורים בצידו האחד של הבשר ונועצים בהם את חצאי שיני השום.
מערבבים את החרדל עם הדבש והפלפל השחור (לפי הטעם). מושחים את הבשר בתערובת ומפזרים מעל את ענפי הטימין. עוטפים את הבשר היטב בשתי שכבות של נייר אלומינים. מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך שעה ושלושת רבעי.
לאחר הצלייה משאירים בתנור למשך 8 דקות נוספות אך הפעם עם פתח קטן בנייר הכסף. לאחר מכן מוציאים החוצה ונותנים לנתח לנוח עוד 10 דקות.
מצמצמים את היין במחבת על אש קטנה לקבלת מחצית הכמות. לאחר פריסת נתח הבשר מזליפים מהרוטב על הפרוסות.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור: עיתון מעריב צילום Tough Cookie
שתף את המתכון