חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רוסטביף סינטה עם רוטב חזרת לבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוסטביף -אני מניח כי ישנם רבים עם "דרך אישית" להכנה. רוטב החזרת הלבנה הוא תוספת מעניינת ומתחברת הייטב לבשר
רוסטביף סינטה עם רוטב חזרת לבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

רוסטביף -אני מניח כי ישנם רבים עם "דרך אישית" להכנה. רוטב החזרת הלבנה הוא תוספת מעניינת ומתחברת הייטב לבשר
הוראות הכנה
מרכיבים
2.5 ק"ג בשר סינטה
250 גרם שורש חזרת
3 כפות חמאה
2 כפות קמח
כוס מרק עוף
1 כפית סוכר1 כפית מלח
כף חומץ או לימון (זו שאלה של העדפה בטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
12 מיכל שמת מתוקה(ריץ למקפידים)
תבלינים: בכמות גדולה פטרוזליה, פלפל שחור גרוס, טימין, גרגיר פלפל אדום גרוסים(אפשר להחליף בצילי גרוס/קצוץ)
מלח, בזיליקום
אופן ההכנה
רוסטביף סינטה אני מכין כך: 20 דקות בתנור שחומם מראש ל220 מעלות ואז 15 דקות על חום של 180 לכל ק"ג בשר. ללא כל טיבול !! בגמר הצליה, הבשר על מנת לשמור כל הנוזלים חייב !!!! לנוח 10 דקות לפחות ואת זה אני עושה על מצע של כל התבלינים שקצצתי וכך נוצר ציפיויי מתובל את הסינטה יש להשכיב על התבלינים בצד ה"שמן".
רוטב החזרת
מגררים את שורש החזרת. בפומפיה גסה/עדינה או במעבד מזון .גרור גס מותיר טעם טוב.יוצקים 1/2 כוס מים רותחים על החזרת ומשרים כמה דקות ומסננים.
ממיסים את החמאה ומטגנים את הקמח , ללא השחמה, מדללים במרק ומתבלים: סוכר ומלח מבשלים על סף רתיחה, אש נמוכה מאד, כ-5 דקות מוסיפים מחצית מהחזרת ואת החומץ/לימון ופלפל וטעמים, כאן מתחיל המשחק עם החריפות. ניתן להוסיף עוד חזרת עד לקבלת מידת החריפות הרצויה (זכרו לא כולם אוהבים חריף, עד שעשן יוצא מהאזניים) .ממשיכים לבשל עוד 10 דקות
מצננים
מקציפים את הקצפת ומקפלים לתערובת כשהיא קרה !! (אחרת הקצפת מתפרקת)
מגגישים הסינטה ומוסיפים רוטב. חגיגה לטעם
בתאבון
מגיש: אבי_טל
מקור:
שתף את המתכון