חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רושטי - לביבת תפוחי אדמה שוויצרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הלביבה השווצרית הנודעת ניתן להוסיף גבינה מלוחה מסוג פטה או גבינה צהובה מסוג brאמנטל (טל העמק) או להפכה למתוקה ע"י החלפת המלח ב1 כף סוכר חום br brלגירסה הבשרית ניתן להוסיף קוביות חזה אווז או קבנוס או חתיכות פסטרמה br
רושטי - לביבת תפוחי אדמה שוויצרית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הלביבה השווצרית הנודעת ניתן להוסיף גבינה מלוחה מסוג פטה או גבינה צהובה מסוג brאמנטל (טל העמק) או להפכה למתוקה ע"י החלפת המלח ב1 כף סוכר חום br brלגירסה הבשרית ניתן להוסיף קוביות חזה אווז או קבנוס או חתיכות פסטרמה br
הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפוחי אדמה בינוניים כ 1 ק"ג ומבושלים בקליפתם 10 דקות בלבד
והושהו על קליפתם לילה במקרר
כפית ורבע מלח
פלפל שחור גרוס
50 גר' חמאה או מחמאה, או אפילו 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1.מחממים מחבת איכותית (כבדה ומחומר שמונע הידבקות של האוכל) על אש גבוהה.
2.קולפים ומגררים את תפוחי האדמה לאורכם על פומפייה גסה (לקבלת "אטריות" ארוכות). מערבבים עם המלח והפלפל היטב בעזרת הידיים.
3.יוצקים את החמאה למחבת או המחמאה המומסת,או 2 כפות שמן זית, מניחים את תפוחי האדמה ומהדקים בעזרת הידיים לקבלת לביבה בעובי של כ-1.5 ס"מ ).
4.מטגנים כ- 2 דקות על אש גבוהה, מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כ- 5 דקות נוספות. הופכים את הלביבה ומטגנים 5 דקות נוספות על אש בינונית. אם הלביבה לא משחימה, מגבירים את האש לכ- 2 דקות עד שהיא משחימה.
מגישים חם.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון