חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריבועי פקאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ריבועי פקאן
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לתחתית הבצק:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כוס סוכר
1 כוס גדושה קמח
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
2-3 כפות חלב
למלית:
150 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
2 כפות שמנת מתוקה
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה
3 כוסות אגוזי פקאן (300 גרם)
אופן ההכנה
אופן הכנת התחתית:
במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
אופן הכנת המלית, הרכבה ואפיה:
בסיר מחממים חמאה, דבש ושמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה. מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפ' החדר.
מגיש: רוירן
מקור:
שתף את המתכון